Med fingrene på tastaturetI dag skriver jeg historie, og oppretter min egen blogg. Vel har jeg skrevet mange stiler, essays, innlegg og artikler i mitt liv, men aldri vært en "blogger". Litt skummelt og veldig spennende!

Kjenner ilinger i magen og at skrivelysten tar meg. Som gammel "freelancejournalist - drømmer"; føles det fint å kunne uttrykke seg skriftlig utover den daglige journalskrivingen. Fagspråket mitt er iblandet mye latin og inneholder for mange en del uforståelige ord/terminologier. Her i bloggen kan jeg bruke hverdagsspråk og ta opp temaer som både du og jeg kan identifisere oss med.

Det er utrolig at tastatur er blitt skriftspråkets fremste verktøy. Jeg savner fyllepennene, blyantene, rettelakken og viskelæret med lukten av jordbær. Pinnsettgrepet og finmotorikken står i fare for å bli erstattet med en "kjempetommel" og  "scrollefinger" . Løkkeskriften og skjønnskriften er utdatert. Hvem skal nå lage kalligrafi?

Ja, dette ble visst en skikkelig gammeldags nostalgitripp. Sånn er det å være født på 60 - tallet - da er man urgammel! Artig ( veldig rart!) at flere husgerådgjenstander jeg vokste opp med  er på museum nå. Det har vært en rivende utvikling på IT - fronten de siste 20 årene. Teknologien har jo mange gode sider. Men fra et fysioterapiperspektiv; er finmotorikken og bruken av pinnsettgrepet veldig viktig for utvikling av hjernen, koordineringsevnen og kognitiv modenhet.  

I dag slår jeg et slag for håndskriften! Skriv julekort, postkort eller gratulasjonskort for hånd. Kos deg med å forme bokstaver med løst pinnsettgrep. Husk at hjernen din nyter det. De som får kortene, synes også det er stas med personlig håndskrift, istedenfor en "fancy font" fra Helvetica. Gled en venn eller slektning med en personlig hilsen formet med din spesielle skrift. Eller skriv dagbok. Det er en fantastisk måte å bearbeide hverdagen på. Og utrolig morsom lesning noen år seinere.  

Ønsker alle en fin dag og uke, og håper mine tanker/ord og innspill kan finne gjenklang og gi inspirasjon!

Vigdis

http://www.frognerfysioterapi.no

Kilde: http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=216141&a=3

 

10 kommentarer

Helena Kastenbom

02.11.2016 kl.17:26

Lycka till med bloggen vännen min!

Håller med dig, förövrigt

Helena

frognerfysioterapi

02.11.2016 kl.17:48

Tusen takk, Helena Kastenbom:

Anne Grethe

03.11.2016 kl.07:13

Så fin blogg, Vigdis! Skal følge med og dele etterhvert!

frognerfysioterapi

03.11.2016 kl.08:50

Tusen takk! Veldigvspennende!

Heidi Trixi

03.11.2016 kl.12:16

Kult av deg Vigdis😊

frognerfysioterapi

04.11.2016 kl.08:37

Tusen takk, Heidi!

Gro

04.11.2016 kl.07:09

Fin blogg. Personlig løser jeg litt kryssord, så da blir det litt håndskrift 😀 Men jeg merker når jeg skal skrive brev eller kort (for jeg gjør faktisk det innimellom) at det blir mye mindre håndskrift enn før. Trist egentlig, for håndskriften er liksom en del av meg

frognerfysioterapi

04.11.2016 kl.08:36

Tusen takk, og så flott Gro! Hold på håndskriften!

Negesti

04.11.2016 kl.10:22

Hei Vigdis!

Så enig, så enig. Jeg er av den gamle sorten som synes det er veldig hyggelig å skrive kort til venner og kjente. Det er veldig koselig å få et kort eller brev i posten, blandt all reklamen, hvor sender har tatt seg bryet med å sette seg ned, tenke på mottaker og skrive noen ord.

Gleder meg til gløgg, pepperkaker og kortskriving - dette inspirerte virkelig.

Klem

frognerfysioterapi

04.11.2016 kl.11:25

Tusen takk, Negesti! Da er vi flere som passer på skriftspråket og pinnsettgrepet ;O):

Skriv en ny kommentar

frognerfysioterapi

frognerfysioterapi

50, Ålesund

Selvstendig næringsdrivende og alenemamma. Oppvokst i frisk havbris i Ålesund. Elsker å reise og har har bodd i Ecuador, Marokko,Tyrkia og på Canariøyene. Var Vingvert i Sas Leiscure på 80/90 - tallet. Utdannet fysioterapeut, bedriftsfysioterapeut og klassisk akupunktør. Elsker kultur, mat, språk, natur, dyr og mennesker. Håper å inspirere og spre ettertanke og kunnskap med min blogg!

Kategorier

Arkiv

hits